Skip to content
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ Въпроси

Natural Greatness съдържа оптимално количество протеини. В диетите си използваме изключително животински белтъчини, които са с висока биологична стойност. Такива, които организмът на кучето преработва лесно, използва цялостно, с минимално количество отпадни продукти.

От първостепенно значение е произхода на протеините. Тези от зърнените храни, дори и в по-малки количества, може да са причина както за бъбречни, така и за чернодробни проблеми, поради много по сложната преработка, която е необходима, за да може да се използват от организма на кучето и котето.

Не. Наличния натрий идва от използваните продукти и е в точно необходимите количества за правилното функциониране на оргнизма. Високите нива на натрий може да причинят високо кръвно налягане, а ниските да доведат до проблеми с нервната система и мускулите.

Хипоалергенните (хипо – малко) диети са тези, чиито продукти имат много малка вероятност да предизвикат алергия. Natural Greatness е добре балансирана пълноценна хипоалергенна диета с ограничен набор естествени съставки и избран един източник на протеин.

Аналергенните диети, вместо да използват ограничен набор от съставки и избран протеинов източник, залагат на технологично намаляване размера на белтъчната молекула (под 12 000 далтона). Така по-малките белтъци стават неразпознаваеми за рецепторите свързани с алергичната реакция. Аналергенни диети, на основата на хидролизиран протеин от пера, предлагат няколко фирми, но те се използват основно при животни с много тежки и трудно контрулируеми алергии. Това са редки случаи на чувствителност към много различни белтъци.

Аналергенните диети се използват строго по лекарско предписание и е много важно докато се приемат животното да не получава никави други хранителни добавки – лакомства, наградки, витамини…

Хипоалергенните диети на Natural Greatness са оптимален и естествен начин за контрол и предотвратяване на алергиите. Всичките ни рецепти са с изключително нисък арелгеннен индекс и с висока хранителна стойност.

Постарали сме се да предложим храната Natural Greatness на конкурентна цена, при най-добро съотношение между качество и цена.

Необходимата дневна дажба от Natural Greatness е по-малка отколкото на по-евтините храни. Това е така, защото в Natural Greatness няма ниско ефективни пълнители, а всички използвани продукти в са с висока хранителна стойност. Един чувал от Natural Greatness стига за по-дълго време отколкото по евтиния аналог.

От друга страна, предлагайки по качествена храна на вашия любимец, не просто му осигурявате по дълъг и щаствив живот, но избягвате и доста посещения при ветеринарен лекар.

Не. В храната Natural Greatness има само естествени консерванти като розмарин, витамин Ц и витамин Е, и то не синтетичните аналози, а само с натурален произход.

Диетата играе решаваща роля за правилното развитие на растящото кученце и коте. Храната е начина, по който организма им получава това, от което се нуждае – от енергията нужна за ежедневните активности, до разнообразни хранителни вещества необходими за изграждане на тъканите и за поддържене на жизнените процеси в тялото. Неправилното количество (липса или излишък) на което и да е хранително вещество, неиминуемо води до дисбаланс в организма и в последствие до здравословни проблеми. От раждането, чак до старостта, храната е най-важния фактор определящ, не просто продължителността на живота, но и неговото качество.

Всички диети Natural Greatness са направени от натурални съставки, с най-високо качесво и хранителна стойност, в правилните прпорции, за да гарантират здравето, красотата и жизнеността на вашия любимец.

Най-добрия избор, в случая, е някоя от хипоалергенните ни храни, на базата на един протеинов източник – отбелязани като ‘sensitive’:

  • Sensitive Lamb Recipe – с агнешко. Като единствен протеинов източник е ползвано агнешко месо. Не съдържа зърнени храни. Лесно смилаема, с висока хранителна стойност. Подходяща за кученца от всяка възраст и порода.
  • Sensitive Salmon Recipe – със сьомга. Като единствен протеинов източник е ползвана сьомга. Не съдържа зърнени храни. Особено подходяща за животни с кожни или храносмилателни проблеми. За възрастни кучета от средни или едри породи.
  • Sensitive Mini Salmon Recipe – със сьомга. Като единствен протеинов източник е ползвана сьомга. Не съдържа зърнени храни. Особено подходяща за животни с кожни или храносмилателни проблеми. За възрастни кучета от дребни или средни породи.
  • Sensitive Rabbit Recipe – със заешко. Като единствен протеинов източник е ползвано заешко месо. Не съдържа зърнени храни. Лесно смилаема, с висока хранителна стойност. Подходяща за възрастни кучета алергични към други видове месо или риба и/или такива склонни към затлъстяване.

Ако кучето ви е алергично към пилешко, може да използвате някоя от хипоалергенните ни рецепти на основата на един протеинов източник и без зърнени храни, отбелязани като ‘sensitive’.

Пилешката мазнина, използвана в рецептите ни, не съдържа никакви следи от белтъци, само чисти липиди. Не може да предизвика алергична реакция, тъй като тя се причинява само от белтъчни молекули.

Причината да използваме пилешка мазнина, е че тя е богата на Линоленова киселина – незаменима мастна киселина, която не може да се синтезира от организма и единствения начин тялото да си я набави е чрез храната.

Причината е, че в Natural Greatness не използваме оцветители, които да оеднаквят цвета на различните партиди.

Използваме натурални продукти и месо и цвета на храната варира в зависимост от сезона, в който е произведена.

Не всички храни за животни са еднакви, както не са еднакви и храните, които консумираме ние. Ние имаме свободата да избираме с какво да се храним, здравословно или не чак толкова, но нашия любимец е изцяло зависим от нас. Ние сме отговорни за тях. Поради тази причина, но и най-вече защото ги обичаме, сме длъжни да им предложим най-доброто, което можем. Natural Greatness е отличен избор. Сигурни сме, че ако любимеца ви можеше да избира, би избрал Natural Greatness.

Не. Natural Greatness не използва никакви генно модифицирани продукти (GMO). Официялно е разрешено в храните за животни да се използват такива продукти, и много произвдители го правят, но ние сме избрали да не го правим.

Да. Храната ни съдърна натурални пребиотици – фруктоолигозахариди (FOS) и моноолигозахариди (MOS). Те са важни за баланса на чревната микрофлора, правилното храносмилне, стимулиране на имунитета и естествената защита на организма.

Natural Greatness